6 Mayıs 2012 Pazar

En iyi laptop nasıl seçilir?

Teknoloji çok büyük hızla gelişmektedir. Piyasaya her gün yüzlerce çeşit, boyut ve renklerde laptoplar çıkmaktadır. Laptop seçimi yapmak da oldukça zor bir süreçtir.

Sık sık en iyi laptop hangisidir tarz sorularla karşılaşırız. Aslında, bu kavram kişiden kişiye değişir. Öncelikle, laptopınızı hangi amaçlarla kullanacağınıza iyi karar vermelisiniz. Diyelim ki sadece internete girip e-postaları kontrol etmek, sosyal ağları kullanmak için alacaksınız veya karmaşık çok performans isteyen bir makineye ihtiyacınız var. Tüm bunlar laptop seçiminizi etkileyecektir. Amacınızı belirledikten sonra laptop gruplarına göz atarak sizin için en uygun olanını seçmeniz daha kolay olacaktır.

Genel Olarak Laptop Çeşitleri

Netbook - Eğer laptopı sadece internette siteleri gezmek, e-mail okumak, yazı yazmak gibi basit işler için kullanacaksanız, netbookları tercih edebilirsiniz. Fiyat olarak ucuz, performans olarak da düşüktürler. Ekran boyutları 8-12 inç arasındadır. Hafif oldukları için taşıması kolay olacaktır.

Ultrabook - Teknik olarak çok yüksek performans beklemiyorsanız ultrabook tercih edebilirsiniz. Ekran boyutları 11-13.3 arasındadır. Hafif, ince ve yüksek performanslıdırlar. Genellikle DVD veya BlueRay okuyucuları yoktur. Bu okuyuculara ihtiyacınız yoksa ve sık da seyahat ediyorsanız ultrabook tercih edebilirsiniz.

Orta seviye laptop - Amacınız ortalama düzeyde grafik, video, ses ve yazı işlemlerini yapmak ve grafik özellikleri çok yüksek olmayan oyun oynamaksa bu tür laptopları tercih edebilirsiniz. Ekran boyutları 14 ve 16 inç arasında olup teknik donanım özelliklerine göre farklı fiyat aralıklarına sahiptirler. Bütçeye göre daha yüksek veya daha düşük teknik özelliklere sahip olan bir laptop tercih edebilirsiniz.

Masaüstü alternatifleri - 16 inç ve üzeri ekran genişliğine sahip bu laptoplar teknik olarak en güçlü modellerdir. Amacınız en son çıkan oyunları oynamaksa veya güçlü işlemci gerektiren grafik ve video işlemleri yapmaksa sizin için en iyi laptoplar bu tarz laptoplar olacaktır. Bu laptoplar ağır oldukları için taşımaları zordur.

1 yorum: